Hvad hedder parmesan på italiensk?

Parmigiano-ReggianoDet rigtige ord for parmesan på italiensk er Parmigiano-Reggiano.

Det kommer oprindeligt af navnene på de regioner, som parmesan bliver produceret i: Parma, Reggio Emilia, Bologna, Modena og Mantua.

Parmesan dækker ofte over en række forskellige slags oste, men det er rent faktisk et varemærke, som ikke alle har lov til at bruge. Ligesom dengang dansk-produceret feta ost ikke længere måtte hedde feta – feta var en betegnelse for en helt bestemt ost produceret i Grækenland.

Det samme gælder parmesan. Parmigiano-Reggiano er en betegnelse for en bestemt type ost produceret på en bestemt måde et bestemt sted. Den ofte købte og anvendte Grana Padano er IKKE en ægte parmesan – men absolut stadig et udmærket alternativ.

En ægte parmesan på italiensk kan du genkende ved at have et mærkat på, hvor der tydeligt står, at dette er en parmesan. I EU er det ikke lovligt at mærkere en ost som parmesanost, hvis det ikke er en original.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *